2024. április 24. Szerda, György.
 
Gázpalackok robbantak a buszonForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-03-19 08:50:07
Az ütközéskor felrobbant gázpalackok miatt gyulladt ki az afgán busz, amelyik szerdán ütközött össze egy teherautóval a keskeny Szalang-hágón, 35 ember halálát okozva.

Az ütközést az afgán hatóságok szerint a sofõr hibája és a keskeny út okozta. Az áldozatok között sok a nõ és a gyerek. A sérültek számáról nem érkeztek adatok.

buszon Iránból hazatérõ családok voltak, akik közül többen is gázpalackokat vásároltak Iránban, mert ott olcsóbb. Amikor a busz összeütközött a teherautóval, a gázpalackok felrobbantak. A belügyminisztérium közlése szerint 35 ember halt meg a karambolban, köztük nõk és gyerekek.

A busz Kabul felõl tartott az ország északi területei felé, a hírhedten veszélyes útnak számító keskeny Szalang-hágón, amikor összeütközött a teherautóval. A belügyminisztérium közlése szerint "úgy tûnik", hogy a balesetet a keskeny út és a sofõr hibája okozta. Azt nem közölték, hogy melyik sofõr hibázott. Hamid Karzai afgán elnök hivatala közben azt közölte, hogy a karambol akkor történt, amikor a teherautó vezetõje elvesztette uralmát a jármû felett.

Arról nem érkeztek hivatalos adatok, hogy hányan sérültek meg az ütközésben. A belügyminisztérium csak annyit közölt, hogy több embert is kórházba szállítottak.

A 3500 méter magasan található Szalang-hágó a legfontosabb észak-dél irányú út Afganisztánban. Februárban nagyjából 170 ember halt meg, amikor sorozatos lavinák zúdultak az útra.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!