2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Nagyszalontai vendégek NagyrábénForrás: haon
Utolsó módosítás: 2008-10-27 08:59:40
Nagyrábé -Kézmûves kiállítás és közös foglalkozás volt a nagyszalontaik ajándéka a hármas találkozó szombaton tartott helyi rendezvényén.

A többéves földesi és nagyrábéi népfõiskolai kapcsolatok ebben az évben új lehetõségekkel bõvültek, mert mindketten vendégül láthatták a nagyszalontai Sinka István Kézmûves Kör Egyesület tagjait, illetve alkotásait.

Pénteken Földesen kezdõdött a hármas találkozás. Szombaton Nagyrábén a szalmafonás, gyöngyfûzés, csuhéjazás technikájának remekeit ismerhették meg a kiállítás megnyitóján megjelentek, de a vendégek jóvoltából a vállalkozóbb szellemûek ki is próbálhatták mindezek alapjait.

A kiállítás címének megválasztása „Ezt tudjuk mi” nem túlságosan árulkodik az alkotókról, nem így az alkotások.
- A kiállított tárgyak a praktikum, a szépérzék, a hagyomány, a megértõ, támogató család adománya és az alkotók nemes igyekezetének tükre - Dr. Vajda Mária néprajzkutató vélekedett így, amikor bemutatta a kiállított tárgyak kiemelkedõ darabjait és az alkotók munkálkodásának szükségességét.

A személyes találkozás élménye mellett a szervezõk idõt szakítottak az ismerkedés olyan sajátos formájára is mint a „falujárás”, megmutatták és megnézhették településeik mai életének múltbeli gyökereit, emlékeit.

A három közösség találkozásának záró rendezvényére október 28-án Nagyszalontán kerül sor.
A program a Szociális és Munkaügyi Minisztérium pályázatán elnyert támogatásból valósult meg.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!