2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Változnak a sztrádadíj fizetésének szabályaiForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2017-12-30 20:15:36
Címkék: Bihari hírek
Több újdonság lép életbe 2018-ban az autópályás díjfizetésben, közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Kommunikációs Főosztálya.

A legfontosabb változások a következők:
Január elsejétől a véletlenül díjköteles útszakaszra tévedő autósoknak lehetőségük lesz az utazás megkezdése után is megvásárolni az e-matricát. 60 perc áll majd erre rendelkezésre.
A D2 járműkategóriába tartozó személygépkocsira regisztráció után igénybe vehető kedvezmény januártól nemcsak a négy, hanem már a három gyermeket nevelő családok számára is elérhető.
A motorosok is vehetnek havi matricát, 2500 forintért, de mint írják ez már májustól elérhető.
Növekszik a jogosulatlan úthasználatért kiszabott bírság díjának türelmi ideje. Eddig a 14 875 forintos alap pótdíj, már 30 nap után 59 500 forintra nőtt, 2018-tól viszont 60 napig tart a türelmi idő, amíg a lehetőség van az alacsonyabb összeget befizetni. Ha a jármű az arra egyébként irányadó díjkategóriához képest alacsonyabb díjkategóriába tartozó, érvényes jogosultsággal rendelkezik, csak a - 60 napon belüli rendezés esetén - 7500 forintos különbözeti pótdíjat kell kifizetni.
Mostantól 75 nap áll rendelkezésre, ha valakit a jogosulatlan úthasználat és az első felszólítás kézhezvétele közötti időben kettőnél több pótdíjfizetési kötelezettsége keletkezett és ezért szeretne kérelemmel pótdíj maximalizálást kérni. Ilyenkor két, járműre irányadó alap-pótdíj vagy különbözeti pótdíj összegére lehet csökkenteni a büntetés összegét. Részletfizetést is lehet kérni, ha az egy összegű rendezés jelentős anyagi terhet jelent a mulasztóra.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!