2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Színes és ízes koktélokForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2017-12-31 15:03:54
Címkék: Bihari hírek
A szilveszteri bulik elengedhetetlen kelléke egy impozáns és finom koktél.

Ha szeretnénk idén megújítani a szilveszteri italválasztékot, érdemes bevetni a mixereknél már jól bevált, kreatív trükköket. Az alábbiakban Bokor Norbert, a NaturMed Hotel Carbona vezető bártendere tippekkel és receptekkel segít abban, hogy miként készítsünk egyszerű, mégis szemrevaló és egészséges koktélokat.

Gyümölcsös ízek

Unalmasak már a hagyományos koktélpoharak? Próbáljunk ki kreatív megoldásokat: a befőttesüvegtől a gyümölcsig bármi szóba jöhet!

Télen sem kell nagyon keresgélni, sok olyan gyümölcs van, ami erre alkalmas: vegyünk például egy ananászt, vágjuk le a tetejét, majd vágjuk ki a húsát, és már kész is a koktélszervírozáshoz, ráadásul a gyümölcs húsát is sokféleképpen hasznosíthatjuk, vagy akár önmagában is fogyaszthatjuk. Még különlegesebb, ha nagyobb almát készítünk elő ezzel a módszerrel, kanál helyett pedig fahéjrúddal kínáljuk a koktélokat. A siker ezúttal is garantált, főleg, ha az almába pálinkás ital kerül.

Laktózérzékenyeknek is

A tejes, tejszínes koktélok kedvelőinek is készülhetünk különlegességgel. Ráadásul a laktózérzékenyeknek sem kell aggódniuk, hiszen mandula- és kókusztej segítségével is elkészíthetőek a finomságok. Így az ételérzékenyek sem maradnak le a finom ízekről. Turmixoljunk össze gyümölcsöket (például banánt, fagyasztott eperrel és szederrel) tejjel, öntsünk bele ugyanolyan arányban Malibu rumot valamint vodkát, keverjük össze zúzott jéggel, és máris kész a Shake koktél.

Készíthetünk alkoholmentes verziót is, így bárki megtalálja az ünnepi asztalnál a hozzá illő italt. A jég a koktélok alapanyagának jolly jokere: ha az összetevők egy részét lefagyasztjuk, majd az italban tálaljuk, garantált a siker, hiszen az olvadás hatására minden korttyal új ízeket fedezhetünk fel.

Ha fokozni akarjuk a látványt, akkor az összetevőket különféle formájú jégkockakészítőben is lefagyaszthatjuk, de akár friss gyümölcsöt is jégbe zárhatunk.

Gyerekeknek is

A Virgin téli zöldség-gyümölcs koktél a jégkockás módszerrel készül: az erdei gyümölcsvelőt, a sárgarépa- és céklalevet külön-külön jégkockaként lefagyasztjuk, majd a háromféle ízes és színes jégkockát a narancslébe rakva fogyaszthatjuk, díszítésként zellerszárat belerakva, mellyel kevergethetjük is.

Ezt a téli zöldség-gyümölcs koktélt akár gyerekeknek is elkészíthetjük, a színes kiolvadó jégkocka egészen biztosan a kedvencük lesz.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!