2024. április 24. Szerda, György.
 
Átlagosan 4 ezer forinttal emelkednek a nyugdíjakForrás: vg.hu
Utolsó módosítás: 2017-12-31 15:34:57
Címkék: Bihari hírek
Nyolc év alatt több mint negyedével nőttek a nyugdíjak, vásárlóértékük pedig tizedével haladja meg a 2010-es szintet – tájékoztatott az Emmi államtitkára.

A nyugdíjasok 2018-ban is számíthatnak a kormányra – jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) parlamenti államtitkára szombaton. Rétvári Bence elmondta, a kabinet célja, hogy a gazdaság javuló teljesítményét minden generáció, így az idősek is érezhessék.

Kiemelte, a kormány az elmúlt években megteremtette a méltó, tisztességes idős kor feltételeit,
jövőre pedig további 3 százalékkal, átlagosan havi mintegy 4 ezer forinttal emelkednek a nyugdíjak.

Az államtitkár tájékoztatása alapján az idősek illetménye ezzel az emeléssel 2018-ban már 28,5 százalékkal haladja meg a 2010-es szintet, a nyugdíjak vásárlóértéke pedig mintegy 10 százalékkal múlja majd felül a nyolc évvel korábbit.

Rétvári Bence elmondta, hogy a kormánynak idén lehetősége nyílt nyugdíjprémium kifizetésére is a gazdaság teljesítménye alapján. Az államtitkár megjegyezte, a nyugdíjasok kiadásait a fentiek mellett olyan intézkedések is segítették, mint például a rezsicsökkentés, az Erzsébet-program ingyenes juttatásai, az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentése, a gyógyszerek és gyógyászati segédeszközök árának mérséklése, valamint a házi természetben nyújtott segítségnyújtás bővítése.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!