2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Megtörtént a vádemelés a támadó kutyák gazdája ellenForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2018-01-02 16:52:44
Címkék: Bihari hírek
A Berettyóújfalui Járási Ügyészség gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt emelt vádat az állatok gazdái ellen.

A vádlottak egy hencidai családi házban laknak, a ház hátsó udvarán több nagytestű kutyát tartanak. Az első és a hátsó udvart egy rosszul működő tolózáras kiskapu választja el egymástól.

2015. október 1-jén a kora délutáni órákban a hátsó udvarról az egyik kutya a nyitott kapun keresztül kiszaladt az utcára és feldöntötte a kerékpározó 72 éves sértettet. Röviddel ezután még két kutya kiszaladt az utcára és azok is a sértettre támadtak, azonban az idős asszony a kerékpárjával távol tudta tartani magától az ebeket. Az állatok támadása folytán a sértett a jobb combcsont tomportáji törését szenvedte el, amely sérülése fél év alatt gyógyult.

2017. augusztus 4-én a vádlottak látogatókat fogadtak az otthonukban. Az egyik vendég körtét szedett az első udvaron, közben a vádlottak két kutyája kiszabadult a hátsó udvar rosszul záródó kiskapuján és rátámadt a körtefa alatt álló sértettre. Az egyik kutya a nő jobb lapockáját, a másik a jobb felső combját harapta meg. Az asszony kiabálására az egyik vádlott odaszaladt és a hátsó udvarra terelte a kutyákat.

A sértett a kutyák támadása folytán a hátsó lapockatájék és a jobb comb harapott sebét karcolásait és karmolásait szenvedte el, amely sérülések 8 napon túl, ténylegesen 6 hét alatt gyógyultak.

A vádlottak nem teremtettek olyan körülményeket, amelyek kizárták volna, hogy a kutyák az utcára, illetve az első udvarra juthassanak. A sértettek sérülései és a vádlottak gondatlan magatartása között közvetlen ok-okozati összefüggés áll fenn.

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség a bűncselekményt ténybelileg beismerő vádlottak ellen gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. A vádiratban mindkét vádlott vonatkozásában felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta. – olvasható az ügyészség honlapján.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!