2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Fellélegezhetnek az építészek, senkit nem érhet kár az üzemzavar miattForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2018-01-02 17:42:11
Címkék: Bihari hírek
Helyreállt a rend, szilveszter reggel óta ismét működik az internetes oldal, ahol az építési engedélyeztetési eljárásokat bonyolítják. A portál működtetői egyenként keresték fel az érintett ügyfeleket.

Kétszáz esetet érintett az építési portál többnapos leállása, ennyien szerették volna elintézni még a tavalyi határidős engedélyekhez szükséges dokumentumok beadását a Lechner Tudásközpont által működtetett Építésügyi hatósági engedélyezési eljárást Támogató elektronikus Dokumentációs Rendszeren keresztül ügyeiket.

Az oldal azonban már 27-én leállt, így lehetetlenné vált a hatósági engedélyek intézése, ezért többen aggódtak amiatt, hogy a határidők be nem tartása miatt vagy nem fogadják be kérelmeiket, vagy szankciókat alkalmaznak velük szemben.

Az üzemzavar szokatlanul elhúzódott, ahogy a szerkesztőségünkhöz forduló építészek is jelezték. Ezt a működtető elismerte, de arról is tájékoztattak ugyanakkor, hogy a négynapos leállás miatt senkit nem érhet kár, a határidőkbe beszámítják a csúszást okozó négy napot.

A portált üzemeltető cég 31-én reggelre elhárította az üzemzavart, a 200 esetet megvizsgálták, sehol nem történt adatvesztés, erről mind a 200 ügyfelet telefonon értesítették.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!