2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Az önvizsgálat jelentőségeForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2018-01-06 18:30:39
Címkék: Bihari hírek
Az egészségtudatosságra való nevelést már fiatal korban érdemes elkezdeni.

„Nem a halál ellen harcolunk, hanem az életért” – hangzott el ez az elgondolkoztató kijelentés a Mellünk Egészségéért Védőnői Program tavalyi utolsó továbbképzésén.

Az emlőrákról igaz, hogy gyakran esik szó, de arról már ritkábban, hogy hány éves kortól, milyen gyakran és milyen módon kell elvégezni az önvizsgálatot. Az AVON és az Emlőrák Gyógyításáért Alapítvány által közösen elindított, egyedülálló edukációs program a védőnők segítségével szeretné a középiskolás lányoknak és a fiatal hölgyeknek megtanítani az emlő helyes önvizsgálatát, felhívni a figyelmüket a rendszeresség fontosságára, illetve a kevésbé ismert terhességi emlőrákra.

Prevencióval

A Mellünk Egészségéért Védőnői Program tavaly májusban indult, amelynek keretén belül négy akkreditált képzést tartottak – két alkalommal Budapesten, Zalaegerszegen és Debrecenben –, közel nyolcszáz védőnő részvételével, akik összesen 340 településről érkeztek. A résztvevők között volt iskola-, területi, ifjúsági, járási és megyei vezető védőnő, egészségügyi szakdolgozó és védőnő hallgató is.

A továbbképzéseket követően már több mint 7 ezer, az önvizsgálat helyes lépéseit bemutató tájékoztatót juttattak el a szervezők a résztvevőknek, akik megkezdték az edukációs órák megtartását az iskolákban. A programban résztvevő védőnők, átfogó képet kaphattak az emlőrákról, a kezelési lehetőségekről és a prevenció fontosságáról.„Örömmel tapasztaltuk, hogy mind a négy továbbképzésünk teltházas volt. Ez is azt mutatja, hogy szükség van hasonló edukációs programokra.

Az együttműködésünket az AVON-nal nem csak a Védőnői Program kapcsán mondhatjuk sikeresnek, hanem az ő támogatásuknak köszönhetően vásárolhattunk meg egy, a hazánkban egyedülálló kemoterápia alatt alkalmazható fejhűtő gépet, ami csökkenti a betegeinknek a hajhullását a kezelés során – nyilatkozta Puskás Gabriella, Az Emlőrák Gyógyításáért Alapítvány elnöke.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!