2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Megtalálták a magyar síelõ gázolójátForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-03-22 10:37:54
Súlyos fejsérülésekkel került kórházba egy magyar síelõ Ausztriában. A 65 éves férfit mentõhelikopterrel vitték egy salzburgi kórházba, miután a Zell am See-i síterepen összeütközött egy cseh síelõvel.

Mindkettõjükön volt bukósisak. A cseh férfi hamis adatokat adott meg a hegyimentõknek a baleset után, hogy el tudjon tûnni. A rendõrség napokig kereste, és csak vasárnap találták meg a cseh síelõt.

Zell am See az egyik legkeresettebb osztrák síterep. Fõ vonzereje, hogy gleccsersípályái is vannak, amelyek szinte egész évben használhatók. A Bécstõl 400 kilométerre fekvõ síparadicsom egyik pályáján ütközött össze egy magyar és egy cseh férfi még pénteken. A 65 éves magyar síelõ súlyos fejsérüléseket szenvedett, õt mentõhelikopterrel egy salzburgi kórházba szállították. A cseh férfinak nem esett baja. A baleset után a hegyimentõknek hamis tartózkodási címet adott meg, majd eltûnt a helyszínrõl. A rendõrség csak vasárnap találta meg.

"Most délután kaptuk meg a rendõrség jelentését. A vizsgálatuk szerint a cseh állampolgár tehetõ felelõssé a baleset miatt. A magyar férfi állapotáról a kórházban azt a tájékoztatást kaptuk, hogy nincs életveszélyben, állapota stabil" – mondta Németh Krisztina bécsi fõkonzul.

Az elsõdleges orvosi vélemények szerint a magyar férfi életét az mentette meg, hogy sisakban síelt. Éppen pénteken múlt egy éve, hogy Natasha Richardson, Liam Neeson színész felesége oktatás közben elesett egy kanadai sípályán és beütötte a fejét. Rajta nem volt sisak. Az esés után nem sokkal kómába esett és meghalt. Ahogyan az a szlovák asszony is meghalt, akit egy német politikus ütött el tavaly év elején. Rajta sem volt bukósisak. A thüringai kormányfõn volt, de még õ is kómában volt egy ideig a baleset után. Nemrég egy osztrák bíróság 33 ezer eurós, azaz 10 millió forintos büntetésre ítélte az eset miatt.

Nem a mostani volt az elsõ komolyabb síbaleset Ausztriában. Csak a Salzburg környéki sípá

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!