2024. április 24. Szerda, György.
 
E-személyi: a lakosság negyede vehet igénybe extra szolgáltatásokatForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2018-01-11 16:58:46
Címkék: Bihari hírek
Két éve kérhető az e-személyi, 2,683 millióan már élvezik az előnyeit.

Az okmánycsere ingyenes, az e-személyi pedig nemcsak személyazonosság igazolására alkalmas – írta a Világgazdaság. Az elmúlt két évben több mint 2,5 millióan kérték az új igazolványt, melyet utazáshoz is lehet használni: a MÁV Budapest–Pusztaszabolcs- és Budapest–Székesfehérvár-vasútvonalán, illetve a debreceni helyi tömegközlekedési vállalat, a DKV járatain már igényelhető az okmányhoz bérlet. A e-személyi a repterek zsilipkapus beléptetésénél is használható.

Tavaly novemberben az egészségügyi szervezetek (kórházak, szakrendelők, háziorvosi rendelők, patikák) 83 ezer kártyaolvasót kaptak, de a kapcsolódó informatikai fejlesztések még folyamatban vannak, mely a Belügyminisztérium tájékoztatása szerint várhatóan 2018 első negyedévében készül el, onnantól a taj-szám elektronikusan is beolvasható lesz. Ezen kívül több mint négyezer rendőr rendelkezik az adatok olvasására alkalmas applikációt futtató mobileszközzel, és a múlt év végén pedig a NAV minden ügyfélszolgálatát is felszerelték kártyaolvasóval.

A TAJ-kártya azonban még jó darabig biztosan nem szűnik meg, mivel érvényben vannak olyan 2016 előtt kiadott személyi igazolványok, amelyeket 65 év felettieknek már lejárat nélkül adnak.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!