2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Édesszájúak figyelem: a Nutella gyártója hatalmas bejelentésre készülForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2018-01-11 17:21:10
Címkék: Bihari hírek
A Nutellát gyártó Ferrero egyre közelebb kerül a megállapodáshoz a Nestlevel. Az olasz cég várhatóan 2,8 milliárd dollárért vásárolja fel a Nestle amerikai csokoládégyártással foglalkozó részlegét és ezzel több, a tengerentúlon népszerű márkát is megszerez majd.

A világ egyik legnépszerűbb édességét gyártó Ferrero közel áll ahhoz, hogy 2,8 milliárd dollárért felvásárolja a Nestle-nek az édességeket gyártó amerikai részlegét. A Bloomberg informátora szerint az üzlet még a héten megköttetik.

A Ferrero ezzel olyan híres márkákat szerezne meg, mint a Baby Ruth és a Butterfinger.
A Nestle csokirészlegének bevétele egyre csökken az elmúlt években, 2016-ban 900 millió dolllár bevétellel zártak.

A Ferrero nem arról híres, hogy gyakran bővíti a portfólióját a már bevált Nutella, a Ferrero Rocher és Tic Tac hármas mellett. A Nestle számára - amely a világ legnagyobb élelmiszer vállalata - pedig ez az üzlet az első jelentősebb az új vezérigazgató, Mark Schneider irányítása alatt.

Az olasz vállalat még inkább erősítené amerikai jelenlétét.
Még decemberben vették meg a Ferrara Candy-t, amivel 4,8 százalékos piaci részesedésre tettek szert az USA-ban. A Nestle az eladás után a tervek szerint olyan termékekkel szeretne foglalkozni, mint a kávé és az állateledel.
illusztrációForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Britta Pedersen

Ugyan az egészségesebb étkezés irányba mozdult el a vállalat, de megtartják az előregyártott ételeket, a fagylaltot és a süteményekkel foglalkozó részleget is. Ezek a termékek a vállalat eladásainak nagyjából 40 százalékát teszik ki. A hír megjelenése után 1,4 százalékot estek a Nestle részvényei.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!