2018. december 10. Hétfő, Judit.
 
Könyvelők: akadoznak a táppénzigénylések, lépnie kellene az államkincstárnakForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2018-01-13 19:46:48
Címkék: Bihari hírek
A könyvelők egyesülete szerint automatikus, fejléc és ügyintéző nélküli visszajelzéseket küld a rendszer táppénzigényléskor. A hibát sürgősen orvosolni kell – hívták fel a figyelmet.

A Magyar Könyvelők Országos Egyesülete haladéktalan intézkedést vár a Magyar Államkincstártól a táppénzigénylésekkel kapcsolatos problémák ügyében – közölték szombaton.

Tavaly év végéig a munkáltatóknak papíron kellett regisztrálniuk, hogy a meghatalmazott az ügyfélkapuján keresztül táppénzigényt nyújthasson be a dolgozó keresőképtelensége miatt. Januártól mindezt már regisztráció nélkül kell intézni cégkapun, vagy ha egyéni vállalkozóról van szó ügyfélkapun, de egyelőre a Magyar Államkincstár nem felel meg ennek a követelménynek – fogalmaznak az egyesület közleményében.

A beküldő viszontazonosításához korábban e-mail címet is beépítettek a rendszerbe, ez azonban ütközik a jogszabállyal. Most ráadásul csak hibás e-mail címre hivatkozó automatikus, fejléc, ügyintéző nélküli visszajelzéseket küld az államkincstár, és a megszűnt Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóságra (ONYF) hivatkozik a szövegben.

A hibával kapcsolatban sem az államkincstár illetékes főosztályvezetője, sem az elnöke nem reagált, pedig haladéktalan intézkedésre van szükség, hogy a táppénzigénylések a szervereik és szoftvereik útján eljussanak az elbíráló kormányhivatalokhoz – tették hozzá.

A Magyar Könyvelők Országos Egyesülete továbbra is azt javasolja, hogy a táppénzigénylést kizárólag a háziorvosok végezhessék, méghozzá automatizált, elektronikus úton.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!