2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
A Digi most június 15-ére ígéri mobilszolgáltatása indításátForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2018-01-15 21:44:38
Címkék: Bihari hírek
A Digi eddig háromszor módosította a mobilszolgáltatás indításának időpontját, amit indoklás nélkül megtehet. A Világgazdaságnak sem árulták el a csúszás okát.

A Digi Kft. legutóbb azt jelezte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnak (NMHH), hogy 2018. június 15-én indítja el az országos mobilszolgáltatását. Ez az időpont azonban indoklás nélkül módosítható, illetve már egy eleve módosított dátumról van szó.

A hétfői Világgazdaság azt írja: a cég eredetileg 2017. március 21-ére tervezte az indulást, és azóta háromszor módosították a start időpontját.

A lap megkérdezte a Digitől a csúszás okát, de a társaságtól nem érkezett válasz. A cikkben felvetik: a lehetséges okok között szerepelhet az, hogy a Digi nem tudott megállapodni a többi piaci szereplővel az országops mérethez szükséges roamingszolgáltatásról.

Az NMHH szerint a Digi az előírásoknak megfelelően fizeti a frekvenciához kötődő díjakat, azt azonban nem közölték, mennyit tett be eddig az államkasszába. A lap úgy becsüli, hogy több százmilliónál tarthatnak eddig.

A Világgazdaság úgy tudja: a cég gőzerővel dolgozik a tervein, mobil- és vezetékes hálózatot is ki akarnak építeni.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!