2024. április 16. Kedd, Csongor.
 
110 százalékkal nőtt az építőipar szerződésállomány, de nem az épületépítések miattForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2018-01-15 21:51:40
Címkék: Bihari hírek
Az építőipart gondolatban sokan a házépítésekre szűkítik, pedig egy másik építményfőcsoport sokkal komolyabb eredményeket produkál.

Az építőipari vállalkozások hó végi szerződésállományának volumene november végén 110,3 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbi, alacsony bázist. Az épületek építésére vonatkozó szerződések volumene 30,2, az egyéb építményeké 161,6 százalékkal magasabb volt, mint egy évvel ezelőtt – derül ki a KSH legfrissebb statisztikájából.

Mindkét építményfőcsoport termelésének volumene nőtt: az épületeké 29,1, az egyéb építményeké 33,9 százalékkal. Előbbiek növekedése novemberben az ipari épületek mellett lakóépületek és oktatási épületek építésének az eredménye, utóbbiak esetében a termelés – az alacsony bázis mellett – gyorsforgalmi utak építése, valamint vasútfelújítási munkák következtében bővült.

A megkötött új szerződések volumene az előző évihez képest 11,7%-kal emelkedett, ezen belül az épületek építésére kötött szerződéseké 8,2 százalékkal csökkent, az egyéb építmények építésére vonatkozóké 43,4 százalékkal emelkedett. Az egyéb építmények közül elsősorban útépítésekre és vasútfejlesztésre kötöttek új szerződéseket.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!