2024. április 24. Szerda, György.
 
Sínekre sodródott egy autós Hajdú-Biharban, pénzbüntetést kaphatForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2018-01-17 16:30:38
Címkék: Bihari hírek
A férfi ellen közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emeltEK vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon.

A debreceni férfi 2017. november 22-én a délelőtti órákban esős, kedvezőtlen időjárási viszonyok között haladt személygépkocsival Kismarja felől Nagykereki felé a rossz minőségű 4808-as számú úton.

A vádlott a fenti körülményeket figyelmen kívül hagyva a jármű sebességét nem megfelelően választotta meg, és egy jobbra ívelő kanyarból kiérve megcsúszott, majd megpördült. A férfi ezt követően nem tudta uralni az autót, az a közúttal párhuzamosan kialakított vasúti sínre sodródott, miközben kidöntött egy, a mozdonyvezetők tájékoztatását szolgáló előjelzést és annak elektromos vezetékét is elszakította. Miután a vádlott észlelte, hogy a gépkocsit nem tudja kimozdítani a vasúti sínről, a történtekről telefonon értesítette a sárándi vasútállomást.

A baleset során személyi sérülés nem történt, azonban a vádlott KRESZ-szabályszegő magatartásával veszélyeztette a vasúti közlekedés biztonságát.

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen a közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon – olvasható az ügyészség honlapján. A tárgyalás mellőzésére irányuló vádiratban pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!