2024. április 19. Péntek, Emma.
 
40 milliárdot is bukhatunk azon, hogy a kormány kinyírta az Erzsébet-utalvány riválisaitForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2018-01-17 16:58:38
Címkék: Bihari hírek
Veszít egyeduralmából az Erzsébet-utalvány, de ha összeházasítanák az MKB Szép-kártyájával, abból Mészáros Lőrinc is extra hasznot húzhat.

Vihar előtti csend – így értékelik a piaci szereplők azt, ami az elmúlt egy évben a cafeteriapiacon zajlott. A kormány meglepő módon szó nélkül hagyta, hogy az egykori francia piacvezető, az Edenred lassan lenyomja az állami hátterű Erzsébet-utalványt – olvasható az e heti HVG-ben.

A kormány még 2012-ben alakította át drasztikusan a cafeteriapiacot, a három kisemmizett francia cég pedig bírósághoz fordult az egyenlőtlen feltételek miatt. Elsőként az Edenred kapott 10 milliárd forintos kártérítést. Ha pedig az állam a többi pert is elveszti – ami az első ítélet után már nem kétséges –, akkor további 25-30 milliárd forint közpénz folyhat el a piac államosítása miatt.

A piaci körülményeket az ítélet miatt visszaállították, de a korábbi három piacvezetőből ketten elestek, a Le Cheque Dejeuner kivonult, a Sodexo cafeteria-üzletága pedig megszűnt.

A jelek arra utalnak, hogy Mészáros Lőrinc ebben is üzletet lát, és az MKB-n keresztül a cafeteriapiacon is javíthatja a pozícióját. Az MKB és az Erzsébet Utalványforgalmazó már tavaly szándéknyilatkozatot írt alá az együttműködésről, de a HVG információi szerint a választás előtt már nem fűzik szorosabbra a kapcsolatukat. Ha azonban az Erzsébetet megszüntetik vagy beolvasztják a Szép-kártyába, és azzal – egy újabb zsebet kreálva – hideg élelmiszert is lehet majd vásárolni, az utalványforgalom haszna is Mészáros érdekeltségeit gazdagíthatja.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!