2024. április 16. Kedd, Csongor.
 
Rekordot hoztak össze a magyar turistákForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2018-01-17 17:26:46
Címkék: Bihari hírek
Rég nem látott jó évet volt a magyar turizmusnak, a belföldi turizmus rekordot jelentő 14,2 százalékkal bővült tavaly - írja közleményében a Szállás.hu. 2018-ban pedig folytatódhat a növekedés, már csak azért is, mert idén még több hosszú hétvége lesz, mint tavaly.

A legtöbb magyar turistát 2017-ben Budapest, Siófok és Eger vonzotta, de népszerű úti cél volt még Hajdúszoboszló, Szeged, Balatonfüred és Gyula is. A legtöbben júliusban és augusztusban utaztak, ebben a két hónapban jött össze a turisztikai bevételek 41 százaléka. Jót tett a forgalomnak a hosszú húsvéti hétvége is, áprilisban 38 százalékkal többen utaztak, mint 2016 ugyanezen időszakában.

A Magyarországon turistárskodó magyarok 70 százaléka rövid időre, egy-két éjszakára csekkolt be valamilyen szálláshelyre. A legnépszerűbb szállásforma az apartman volt, a belföldi turisták 22,64 százaléka ilyenben szállt meg, de a legnépszerűbbek között vannak a vendégházak és a panziók is. Az is kiderült az elemzésből, hogy egyre többen fizetnek SZÉP-kártyával: A SZÉP-kártyás fizetések száma 32 százalékkal, míg értéke 42 százalékkal nőtt.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!