2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Fejlődik a járóbeteg-szakrendelés BerettyóújfalubanForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2018-01-18 20:22:37
Címkék: Bihari hírek
Az új eszközöknek köszönhetően a kórház műszereinek átlagéletkora jelentősen csökkenni fog.

Sok új eszközzel bővül a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház számos osztálya. Dr. Muraközi Zoltán, az egészségügyi intézmény főigazgatója kifejtette, a pályázaton elnyert több mint 285 millió forintból új eszközöket szereztek be, ezáltal pedig tovább fejlődik a betegellátás. Sok műszerük már idős volt, ám eddig nem tudták lecserélni, mivel nem volt hozzá megfelelő pénzügyi forrásuk.

Számos eszköz érkezik

A főigazgató kiemelte, a belgyógyászati osztályra új terheléses EKG-t, defibrillátort, endoszkópos tornyot, ambuláns vérnyomásmérőt vesznek, az urológia-szakrendelés ultrahangeszközt és a hozzá való tartozékokat kap. A nőgyógyászati és sebészeti szakrendeléseken számos új kézi műszer segíti majd a doktorok munkáját, míg a gyermekgyószászati osztályra úgy vizsgálóágyak, EKG-készülék, csecsemőmérleg és ultrahangos inhalátor érkezik.
Fotó: Derencsényi István 

A neurológiai rendelésre különböző agyműködést vizsgáló készülékeket, a fizioterápiára pedig lépcsőzőgépet, szobakerékpárt és mágnesterápiás ágyat vásárolnak. A tüdőgyógyászat légzésfunkciós eszközzel, a radiológia ultrahangkészülékkel és mammográfiához szükséges kiegészítő eszközökkel, míg a laboratórium centrifugával, autoklávval, vénaszkennerrel és mikroszkóppal is gazdagodik.

Ellátják a feladatukat

Dr. Muraközi Zoltán hangsúlyozta, az új eszközökkel párhuzamosan új eljárásokat nem vezetnek be, a betegellátás viszont fejlődik a megbízhatóbb és pontosabb műszerek miatt. Így azokat a betegeket, akiket a betegségük súlyossága miatt tovább kellett küldeni a magasabb szintű intézetekbe, továbbra is átszállítják.
Fotó: Derencsényi István 

A főorvos rávilágított: az intézmény ellátási palettája illeszkedik a megyei és a regionális ellátásba, a kórház besorolási szintjének megfelelő ellátásokat adja, és jelenleg nem törekednek arra, hogy valamilyen egyedülálló kezelési módot alakítsanak ki.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!