2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Tovább tombol a homokvihar KínábanForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-03-22 14:20:19
A hatóságok felszólították a helyieket, hogy maszkokkal védekezzenek a por ellen, de még jobb lenne, ha ki sem mozdulnának otthonról.

Kína belsõ területeirõl, fõként a Góbi-sivatagból származik az a homok, amely hatalmas területet borított el. A pénteken kezdõdött porvihar miatt jelentõsen lecsökkent a látótávolság az ország több részén, a fõváros környékén pedig még a légiforgalomban is fennakadásokat okoz. Pekingben kiadták a legmagasabb szintû riasztást, míg Hongkongban rekordszintû légszennyezettséget jósolnak a szakemberek hétfõre.

A hatóságok felszólították a helyieket, hogy ha tehetik, maradjanak otthon, a többiek pedig védjék az arcukat maszkkal vagy vászonnal, a szemüket pedig napszemüveggel takarják el, egyben arra figyelmeztettek, hogy a por légzési nehézségeket okozhat.

Az évnek ebben az idõszakában nem ritkák a hasonló homokviharok. Az Ázsia sivatagos területeirõl származó por nemcsak Kínában, hanem más térségbeli országokban is megjelenik, például Oroszországban, a Koreai-félszigeten, Japánban, sõt idõnként még az Egyesült Államokig is eljut.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!