2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Jöhet a következő áfacsökkentésForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2018-01-19 20:53:38
Címkék: Bihari hírek
Egy teljesen zavaros rendszert rakna rendbe a kormány a Világgazdaság szerint. Az áfacsökkentés Mészáros Lőrincnek is érdekében áll.

Még ebben a parlamenti ciklusban teljesülhet a vendéglátósok vágya, és egyszerűsítheti az ágazatban alkalmazott áfakulcsok rendszerét – írja a Világgazdaság. A lap szerint egységesen az alacsony, 5 százalékos áfa lenne érvényes a helyben fogyasztott és az étteremben elvitelre kért termékeknél.  Utóbbiak esetében 27 százalékos a forgalmi adó.

A 2017 óta érvényben lévő kétféle áfakulcs komoly zavart okozott a vendéglátóhelyeken, annál is inkább, mivel még a helyben fogyasztásnál sem a termékek teljes köre adózik a kedvezményes kulccsal. A szeszes italok esetében például 27 százalékos az áfa.

A lapnak Gál Pál Zoltán, a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetségének elnöke elmondta: az is várható, ám nem ebben a ciklusban, hogy a közétkeztetés 27 százalékos, és az idei évtől 18 százalékos szállodai áfát is csökkentik. Ezt egy éve a HVG-nek adott interjújában Wossala György, a magyar szállodaipar legendás alakja is felvetette ezt, ő akkor arról beszélt, hogy a kormány két éven belül leviszi a forgalmi adót, különben nem lehetséges fejleszteni. Ez pedig érdeke a magyar turizmus jelenleg legnagyobb befektetőjének, Mészáros Lőrincnek is.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!