2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
A hét biznisze? Ásványvíz-dinasztiához kerül a magyar PepsiForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2018-01-22 19:42:55
Címkék: Bihari hírek
A Karlovarské minerální vody (KMV) és Balogh Levente lesz a PepsiCo üdítők és élelmiszertermékek kizárólagos forgalmazója, illetve a franchise jogok birtokosa, és megvásárolják a PepsiCo magyarországi érdekeltségeit – közölték hétfőn.

Ezzel párhuzamosan a KMV megveszi a cég cseh és szlovák érdekeltségeit is. A tranzakciók még az illetékes versenyjogi hatóságok jóváhagyására várnak, és várhatóan 2018 első félévében zárulnak le. A felvásárlással a KMV és Balogh Levente közös vállalata válik a magyar ásványvíz- és alkoholmentes üdítőital-piac legnagyobb szereplőjévé. A KMV Csoport 50 százalékos bevételnövekedéssel a régió vezető ásványvíz- és üdítőital-gyártójává válik.

Az olasz Pasquale család tulajdonában álló csehországi KMV és a Szentkirályi ásványvizet piacvezetővé emelő Balogh Levente három évvel ezelőtt hoztak létre közös vállalatot annak érdekében, hogy a két “ásványvíz-dinasztia” erős regionális családi vállalatcsoportot hozzon létre. Az együttműködés keretében a Balogh Levente vezette magyarországi közös vállalat előbb felvásárolta a Kékkúti Ásványvizet a Nestlétől, majd erőteljes gyárfejlesztésbe kezdett.

A piacépítés folytatásaként most a KMV és Balogh Levente felvásárolják a PepsiCo magyarországi vállalatát, illetve a KMV megveszi az amerikai cég cseh és szlovák érdekeltségeit. A felvásárlást követően a KMV Csoporthoz kerül 900 alkalmazott, két gyártóbázis, és ennek köszönhetően a cégcsoport éves forgalma 189 millió dollárral emelkedik. A termékportfólió a Pepsi, Mirinda, 7Up, Gatorade, Mountain Dew, Lipton, Evervess, Toma dzsúsz és üditő, Toma Forrásvíz, Slice Lemonades, illetve Kristályvíz márkákkal bővül. Emellett a Lays és Cheetos chipsek forgalmazása is az új vállalat kezében lesz.

„Beérett a Pasquale családdal három évvel ezelőtt kötött szövetségünk. Az együttműködésünknek köszönhetően annyira megerősödtünk, hogy jelentős felvásárlásokat tudunk megvalósítani. Továbbra is elkötelezettek vagyunk a magyar piac, a magyar fogyasztók felé – immáron egy jóval nagyobb vállalatcsoportot irányítva” – mondta Balogh Levente, a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. elnöke.

„Ennek az akvizíciónak köszönhetően a KMV Csoport csúcsminőségű termékek széles választékát kínálja ügyfeleinek és vásárlóinak Magyarországon, Csehországban és Szlovákiában, és mostantól az eddig hiányzó kóla itallal egészül ki meglévő HORECA portfóliónk” – jelentette ki Alessandro Pasquale, a KMV Csoport vezérigazgatója.

A tranzakció lebonyolítását a Raiffeisenbank segítette pénzügyi tanácsadóként, míg a szükséges pénzügyi forrásokat a ČSOB és a Česká spořitelna bankok biztosították – olvasható a közleményben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!