2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 
Hibák a nõi karrierépítésbenForrás: Napló
Utolsó módosítás: 2008-08-27 14:06:13
A nõk saját karrierjük menedzselését nem végzik jól, de más nõket sem segítenek a munkahelyi érvényesülésben - erre a következtetésre jutott egy amerikai magatartáskutató, aki 11 500 nõ szakmai elõmenetelét tanulmányozta 34 országban. A hölgyek gyengék önmarketingben, és ritkábban segítik egymás elõléptetését, mint a férfiak - írja a Világgazdaság.

Shannon L. Goodson közel 11 500 nõ és 16 700 férfi szakmai tevékenységét hasonlította össze 34 országban. A nõk között meglepõen sokan abban a téveszmében vannak, hogy a jó munka önmagáért beszél. Ezért a "gürcölésre" szorítkoznak, ahelyett, hogy folyamatosan "reklámoznák" magukat. A férfiak között sokkal többen vannak olyanok, akik szeretik eltúlozni eredményeiket, sokszor még hazudni is készek e téren, s ez nagyban segíti õket karrierjük építésében. A nõk leginkább Svédországban, Új-Zélandon, Ausztráliában és Kanadában szégyenlõsek, Nagy-Britanniában, az USA-ban és Kínában viszont már jóval kevésbé.

A vizsgálat során feltûnõen sok hölgyrõl derült ki, hogy kifejezetten jobban szeretne férfiakkal együtt dolgozni, mint a szebbik nem más képviselõivel, mondván, õk következetesebbek és tisztességesebbek. Jó néhány példát találtak arra is, hogy a nõi fõnökök kifejezetten elszabotálták más nõk elõléptetését.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!