2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
9 évet kapott a féltékeny volt élettársForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-03-23 17:33:14
9 évet kapott emberölésért a féltékeny volt élettárs a Fõvárosi Bíróság kedden kihirdetett elsõ fokú ítélete szerint. A történtek idején 31 éves büntetlen elõéletû fiatalember a vád szerint dulakodás közben megölte volt élettársát Kõbányán.

A védelem szerint csupán tragikus véletlenrõl van szó, vagy legfeljebb halálos kimenetelû testi sértésrõl.

A vádlott fiatalember a munkahelyén ismerkedett meg a nõvel, akivel hamarosan élettársi kapcsolatot létesített. Miközben a fiatalember mély érzelmeket táplált élettársa iránt, õ fokozatosan elhidegült tõle. A fiatal nõ még teherbe is esett, de mivel nem kívánt a vádlottal közös gyermeket, a magzatot elvetette. Közölte a férfivel, hogy életét nélküle képzeli el, így õ el is költözött tõle. Mindezek ellenére a vádlott nem vette tudomásul a szakítást és nem tett le arról, hogy az élettársi kapcsolatot újrakezdje. Mivel változatlanul közös munkahelyen dolgoztak, a vádlott féltékenységét a pletykák felszították. 2008. január 30-án este a fiatalember volt élettársa lakására ment, hogy számon kérje tõle elutasító magatartását és a más férfiakkal feltételezett viszonyát. Dulakodás alakult ki közöttük, s a férfi megszorította a nõ nyakát. A fiatalasszony perceken belül meghalt. A vádlott a holttestet gépkocsival egy elhagyatott erdõs tájon az útmenti bozótba rejtette és kartonpapírral, földdel és szeméttel fedte le. A holttestet február elején találta meg egy guberáló hajléktalan.

A féltékeny fiatalembert Kalina József büntetõtanácsa 9 év börtönre ítélte és 10 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

Az ítélet nem jogerõs.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!