2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Gluténos volt a gluténmentes kukoricachipsForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2018-02-16 18:41:14
Címkék: Bihari hírek
Glutén volt egy gluténmentes kukoricachipsben, amit Magyarországon az Auchan, és a dm üzleteiben is lehetett kapni - derül ki a Nébih közleményéből.

A termékből Magyarország mellett 24 EU tagállamba és Svájcba szállítottak, a a belga gyártó vállalat 29,4-33,1 mg/kg mennyiségű glutént mutatott ki a chipsben, amit Magyarországon már ki is vontak a forgalomból.

A gluténérzékenység, melyet más néven cöliákiának vagy lisztérzékenységnek is neveznek egy autoimmun betegség, melynek kiváltó tényezője a gabonafélékben található fehérje, a glutén. Kialakulásában genetikai tényezők is szerepet játszanak.

Kezelésének eddig ismert egyetlen módja az élethosszig tartó szigorú gluténmentes diéta, amely kizárja a búza, a rozs és az árpa fogyasztását. Egyes gluténérzékenyek képesek lehetnek tolerálni egy adott, korlátozott tartományon belül különböző, kis mennyiségű glutént. A vonatkozó EU-s rendelet alapján a „gluténmentes” kijelentés csak abban az esetben használható egy terméken, ha az élelmiszer a végső vásárlónak értékesített formájában legfeljebb 20 mg/kg glutént tartalmaz.

A termék részletes adatai:

A termék neve: Acapulco Bio Tortilla Chips, Natúr

Gyártó: Snack Food Poco Loco nv (Roeselare), Belgium

Tételszám: 37331

Minőség-megőrzési idő: 2018. május 27.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!