2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Hétfőig lehet jelentkezni a középfokú intézményekbeForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2018-02-17 20:50:12
Címkék: Bihari hírek
Hétfőig, február 19-éig adhatják be a diákok jelentkezésüket a középfokú intézményekbe – közölte az Oktatási Hivatal (OH) az MTI-vel.

Mint írták, a középfokú felvételi eljárásban a 9. évfolyamra jelentkezők felvételi lapjait (tanulói adatlap és jelentkezési lapok) az általános iskolájuk tölti ki.

A 6 vagy 8 évfolyamos gimnáziumban továbbtanulni szándékozóknak a lapokat egyénileg kell kitölteniük az OH honlapján elérhető KIFIR elektronikus adatlapkitöltő program erre létrehozott felületén.

A kitöltött dokumentumokat – a tájékoztatóban leírtak szerint – aláírva el kell juttatni a továbbtanulásra kiválasztott középfokú iskolákba és az OH-ba.

A kézzel kitöltött felvételi lapok feldolgozására már nincs lehetőség, a hivatal a korábbi tanévek felvételi nyomtatványait nem fogadja el.

Az OH több mint 90 százalékban feldolgozta a központi írásbeli felvételivizsga-dolgozatok eredményeit, és honlapján nyilvánosságra hozta azok átlagait és eloszlását. Így a felvételizők összehasonlíthatják teljesítményüket, és megalapozottan dönthetik el, hogy mely iskolákba jelentkeznek – közölték.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!