2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Éhen halni lenne elég a magyar háztartások tartalékaForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2018-03-01 18:50:11
Címkék: Bihari hírek
A magyarok több mint harmada mindössze egy hónapig bírná fizetés nélkül.

Átlagosan 8 hónapra elegendő tartalékuk van a magyaroknak arra az esetre, ha kiesne az aktuális jövedelmük – írta a K&H biztos jövő indexe alapján a Pénzcentrum.

A válaszadók 37 százalékának nincs semmilyen megtakarítása. A megtakarítással nem rendelkezők körében 31 százalékos a férfiak, és 44 százalékos a nők aránya. A megtakarítással rendelkezők 57 százalékának 3 hónapra, 36 százalékuknak pedig mindössze 1 hónapra lenne elég spórolt pénze. Mindössze 24 százalékuknak van kifejezetten nyugdíjcélú megtakarítása, és közülük is minden harmadik megtakarítónak kevesebb mint 500 ezer forintja van időskorára.

A 30-59 éves lakosság átlagosan 8 hónapra elegendő megtakarítással rendelkezik, a fővárosiak átlagosan 10 hónapig tudnának jövedelem nélkül élni, a falvakban élők viszont kevesebb, mint 6 hónapig. 1 évet fizetés nélkül csak 10 százalék húzna ki. A spórolt pénz átlagos összege 1,4 millió forint, de a régiós különbségek jelentősek, Budapesten az országosnál kedvezőbb a helyzet.

Egyrészt a fővárosban az átlagnál alacsonyabb, 29 százalékos a tartalékkal nem rendelkezők aránya, akinek pedig van félretett pénze, azok 2,2 millió forintos összeget mondtak átlagosan. A falvakból ennél jóval rosszabb adatok érkeztek: 47 százalékuknak nincs félretett pénze, akinek pedig van, azok is csak 800 ezer forintot tudnak átlagosan felmutatni.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!