2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Ennyivel keresnek kevesebbet a magyar nők a férfiaknálForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2018-03-07 21:06:50
Címkék: Bihari hírek
A magyarországi helyzet nem is a legrosszabb az EU-n belül - derül ki az Eurostat adataiból.

A nők átlagosan 16 százalékkal keresnek kevesebbet az EU-ban, mint a férfiak – derül ki az Eurostat nőnap alkalmából közzétett összesítéséből. Magyarország kivételesen jobb eredményt mutat ebben az átlagnál: nálunk a nők fizetése „csak” 14 százalékkal volt alacsonyabb 2016-ban az ugyanolyan pozícióban dolgozó férfiakénál. Olyan ország egy sem volt, ahol a nők kapnának többet ugyanazért a munkáért.

A kép egyébként vegyes, és a különbség nem feltétlenül függ attól, Európa mely részén található egy ország. Mindössze hét olyan ország van, ahol 10 százaléknál kisebb az eltérés, öt országban pedig 20 százalékot is meghaladja – ezek között van a magyar munkavállalók körében kedvelt Németország, az Egyesült Királyság és Ausztria is.

Magyarország egy tekintetben büszke lehet: Románia után itt csökkent a legnagyobb mértékben (4 százalékponttal) a különbség 2011-hez képest. Öt évvel korábban még 18 százalékkal kerestek kevesebbet a nők nálunk. Az unióban átlagosan mindössze 0,6 százalékkal esett vissza az eltérés.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!