2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Repetáztak a döghústolvajokForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-03-25 11:16:55
Egy éjszaka alatt kétszer is elloptak többszáz kiló döghúst egy medgyesegyházi sertésteleprõl. A beteg állatok tetemeit a konténerekbõl egy banda kiszedte és elvitte, de út közben rendõrökkel találkoztak, ...

akik visszavitették velük a döghúst. Reggelre a tetemek megint eltûntek, és azóta sem kerültek elõ. Az ÁNTSZ szerint akár megették, akár eladták õket, a döghús nagyon veszélyes lehet.

Most üresek a konténerek a medgyesegyházi sertéstelepen. Egy hónapja ott 400 kiló döghúst tároltak. Tüdõgyulladásban elhullott sertések tetemei voltak. Az állatok hulláit egy éjszaka alatt többször is ellopták.

„Egy telephelyen jelent meg több kétegyházi személy, akik a telephely mellett elhelyezett hulladéklerakóban állati tetemeket vittek el, ezeket a személyeket a rendõrök igazoltatták, õk felfedték cselekményüket. Kötelezték õket, hogy vigyék vissza az állati tetemeket” – mondta Albert István, a Békés megyei rendõrkapitányság sajtószóvivõje.

A tetemeket a banda vissza is vitte, de azokat néhány óra múlva újból ellopták.

„Az éjjeliõrnek telefonáltam, hogy tegyen rá új lakatot, ez meg is történt. Aztán hajnali 4 órakor újra telefonált, hogy illetéktelenek megint pakolják az elhullott állatokat” – mondta Szenteczki Gábor, a sertéstelep vezetõje

Az ÁNTSZ szerint az ellopott döghús akár megették, akár eladták, veszélyes lehet. Fõleg azért, mert a beteg sertéseket gyógyszerekkel kezelték.

„ Szeretném felhívni a lakosság figyelmét, hogy semmiképp ne vásároljon ismeretlen eredetû, kétes eredetû húsokat, hiszen ennek fogyaszthatósága több szempontból is megkérdõjelezhetõ” – mondta Maráczi Gabriella az ÁNTSZ dél-alföldi regionális intézetének osztályvezetõje.

Az ellopott többszáz kiló döghús azóta sem került elõ. A rendõrség nem nyomoz, csak az ÁNTSZ indított szabálysértési eljárást.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!