2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Még több pénzt költhet el a kormány terrorellenes intézkedések címénForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2018-03-14 17:26:46
Címkék: Bihari hírek
Mintegy 1,9 milliárd forinttal léphetik túl az eredeti előirányzatot, amit valószínűleg "eszközbeszerzésre" fognak költeni.

A keddi Magyar Közlönyben jelent meg Orbán Viktor aláírásával a kormányhatározat, amely jóváhagyja a terrorellenes intézkedések megvalósításához kapcsolódó kiadások legfeljebb 1 884 179 607 forint összeggel történő túllépését.

A rendelkezés határideje azonnali, bár az nem derül ki, hogy honnan tudják már márciusban, hogy kevés lesz az idei költségvetésben előirányzott terrorellenes pénz.

A kormányhatározat második pontja mondjuk segít az eligazodásban, eszerint ugyanis "a terrorizmus elleni küzdelemhez kapcsolódó feladatok hatékony megvalósítása során" a mintegy 1,9 milliárd forint elköltésénél nem kell tartani magukat a 2013-as beszerzési stopról rendelkező határozathoz.

A most hivatkozott 2013-as kormányhatározat arról szól, hogy a kormány alá tartozó költségvetési szerveknél tilalmat rendelnek el informatikai eszközök, bútorok, autók és telefonok beszerzésére. Ezt a "terrorellenes intézkedések" címszóval most megkerülik.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!