2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Drágulhat húsvétig a tojásForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2018-03-14 17:32:19
Címkék: Bihari hírek
2-3 forinttal emelkedhet Húsvétig a tojás fogyasztói ára, így 57-58 forintért lesz majd kapható az ünnepek előtt - ezt mondta az InfoRádiónak  Fórián Zoltán,  az Erste Bank vezető agrár-szakértőjétől.  A szakértő szerint a tavalyi tojásbotrányok után idén csak enyhe áremelkedéssel kell számolni.

Az elmúlt évben a fipronil botránnyal és a baromfi influenzával összefüggő kínálat csökkenés emelte meg nagyon a tojás árát, de idén nincs ilyen oka, így jelentős emelkedés nem várható - mondta Fórián Zoltán. Ahogy arról akkor részletesen beszámoltunk, 2017 nyarán kiderült, hogy több holland ipari csirketelepen egy fipronil nevű rovarirtószerrel szennyeződtek a tojások. A botrány miatt egész Európából, többek között Magyarországról is kellett visszahívni szennyezett tojásokkal készült termékeket, a tojás kínálata pedig eléggé csökkent.

Idén azonban nincs, ami a kínálatot csökkentse, csak a kereslet nő meg az ünnep alatt. A tojás ára 1 évvel ezelőtt 20 forint volt, most nagyjából 22 forintot adnak érte darabonként a felvásárlók. A KSH adatai szerint viszont jól tudjuk, hogy a tojás fogyasztói ára 55 forint volt 2018. januárjában.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!