2019. március 19. Kedd, József, Bánk.
 
Rekordot döntött a magyar építőipar januárbanForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2018-03-15 20:30:23
Címkék: Bihari hírek
Januárban  az építőipari termelés volumene 43,2 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit- jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az MTI beszámolója szerint ilyen gyors ütemben még sosem bővült az építőipar az országban.

Az épületek építésének volumene 48,4 százalékkal, az egyéb építményeké 33,4 százalékkal nőtt, a szezonálisan és munkanaphatással kiigazított indexek alapján januárban az építőipar termelése 6,4 százalékkal emelkedett az előző havihoz mérten.

Az építmények területén az ipari épületek mellett lakóépületek, oktatási épületek építésének eredménye a növekedés, az egyéb építmények területén a gyorsforgalmi utak építése, valamint a vasútfelújítási munkák és a közműépítések miatt nőtt a termelés.

A KSH a januári ipari termelésről is közölt egy második becslést, amely szerint az ipari termelés volumene 6,9 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. Az iparon belül a legnagyobb súlyt képviselő feldolgozóipar termelése 8,4 százalékkal, ezen belül
■ a feldolgozóipar 29 százalékát kitevő járműgyártás kibocsátása 5,2 százalékkal
■ számítógép, elektronikai, optikai termék gyártása 6,7 százalékkal,
■ a gyógyszergyártás 29 százalékkal,
■ a feldolgozóipar 10 százalékáért felelős élelmiszer, ital és dohánytermék gyártása 9,8 százalékkal emelkedett az év elején a tavaly januárihoz képest.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!