2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Történelem és emlékek: így ünnepelt FöldesForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2018-03-17 15:09:30
Címkék: Bihari hírek
Felolvasták az egykori írást a hazát védő földesi honvédekről.

A nemzet összefogásának ma már történelemmé lett napjaira, az 1848-as szabadságharcban harcolt honvédek önfeláldozó hőstetteire emlékezett március 15-én a nagyközség lakossága.

A 48-as emlékművön elhelyezett koszorúk sokasága a 170 éve hazaszeretetből bevonult, és a nemzetért harcolt földesi honvédek önfeláldozására és hősiességére is emlékeztet.

A dicső napokra a Karácsony Sándor Közösségi Házban a községi ünnepségen Jeneiné dr. Egri Izabella polgármester emlékezett, majd Kiss Miklósné idézte dr. Herpay Gábor egykori vármegyei főlevéltáros írását a bevonult, hazát védő földesi honvédekről. Az ünnepségen a Földesi Karácsony Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola negyedik évfolyamos tanulói történelmi emlékműsorral idézték fel a forradalom eseményeit. Az ünnepséget követően a református egyház gyülekezeti termében ünnepi Istentiszteleten Kovács András lelkipásztor emlékezett a túlerővel szemben elbukó, de a ma felnövekvő nemzedékének az összefogásból és hazaszeretetből megőrzendő példát adó szabadságharcra.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!