2024. április 23. Kedd, Béla.
 
Csúsznak az utak Hajdú-Bihar megyében, de már nincs járhatatlan szakaszForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2018-03-18 18:59:12
Címkék: Bihari hírek
A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság a megváltozott időjárási viszonyok miatt fokozott óvatosságra hívja fel a járművezetők figyelmét.

Hajdú-Bihar megyében a havazás, hófúvás miatt március 18-án csúszóssá váltak egyes útszakaszok. A balesetek megelőzése érdekében a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság fokozott óvatosságot kér a járművezetőktől.

A megváltozott útviszonyoknak megfelelő közlekedés fokozott figyelmet igényel a sofőröktől. A legfontosabb szabály, hogy a megengedett sebességhatárt soha ne lépjük túl, gyakran még a megengedett sebesség felső határa, annak közelsége is eltúlzott lehet.

Nagyon fontos továbbá a követési távolság növelése. Igen nehéz megbecsülni a biztonságos követési távolságot csúszós út esetén. Ezért tartsunk az előttünk haladótól olyan távolságot, hogy járművünkkel annak hirtelen fékezése esetén is meg tudjunk állni. A szakemberek azt tanácsolják, hogy a minimális követési távolság legalább akkora legyen, mint amit az adott sebességgel haladva járművünk két másodperc alatt megtesz.

Fotó: Kovács Péter

Kérik az utakon közlekedő járművezetőket, hogy az alul- és felüljárók környékén is, továbbá az útkereszteződéseknél, ahol előfordulhat jegesedés, nagy körültekintéssel közlekedjenek.
Újra járható a 3504-es út

Mint arról korábban hírt adtunk, vasárnap reggel a Hajdúdorog és Újfehértó közötti 3504-es számú út a rendkívüli időjárási helyzet miatt járhatatlanná vált. Az adott útszakaszt megtisztították, a forgalomkorlátozás megszűnt.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!