2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Fő cél élhetőbbé tenni a közép-európai régiókatForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2018-03-22 19:44:42
Címkék: Bihari hírek
Eddigi tapasztalataikról számoltak be egymásnak a nemzetközi program résztvevői.

Félidejéhez érkezett a megyei önkormányzat egyik jelenleg is futó nemzetközi projektje, a „Városok a megfelelő energiaszabályozásért” című program; az eddigi eredményekről, tapasztalatokról három napos debreceni workshopon számoltak be egymásnak a projektben résztvevő hét ország képviselői.

Az energia hatása

A 2019 májusáig tartó projekt fő célja a közép-európai városok és régiók élhetőbbé tétele, mind a magánélet, mind a munka szempontjából.

A kiindulás az, hogy az energia általános politikai kérdés, mely jelentős hatást gyakorol a gazdasági-társadalmi környezetre. A projekt eredményeként a megújuló energiák és a klímaváltozás elleni küzdelem jobb menedzsmentje valósul majd meg Közép-Európában, köszönhetően a program keretében újonnan létrehozott vagy funkciójában megújításra kerülő városüzemeltetésnek, vagy olyan energetikai részlegeknek, amelyek szolgáltatásokat nyújtanak.

Módszertan

A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat jövő tavaszra készíti el azt a Fenntartható Energia Akciótervet (SECAP), ami bármely 1500 fő alatti település számára alap módszertanként használható, amennyiben a háztartásai energetikai fejlesztését szeretné végbevinni. Tasi Sándor, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat alelnöke a szerdai nyitórendezvényen hangsúlyozta, nem csak a területi önkormányzatnak nagyon fontos a klímavédelmi program, hanem az országos kabinet is kiemelten kezeli.

– Az alulról jövő kezdeményezések különös jelentőséggel bírnak számunkra a szemléletformálás területén. Az elkövetkező időszakban ebben a szektorban – melynek célpontja a legkisebb társadalmi egység: a család – még komolyabb eredményeket kívánunk elérni – mondta az alelnök.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!