2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Vasárnaptól nyári idõszámításForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2010-03-28 16:54:47
Vasárnap hajnalban kezdõdik a nyári idõszámítás az órákat hajnali 2 órakor 3 órára, egy órával elõrébb kell majd akkor állítani.

Miskolc - Vasárnap hajnalban kezdõdik a nyári idõszámítás az órákat hajnali 2 órakor 3 órára, egy órával elõrébb kell majd akkor állítani.

A személyszállító vonatok menetrendjét emiatt nem kell módosítani, viszont egy-két nemzetközi járatnál késések várhatók. Azért, hogy ne maradjanak le utasok a belföldi vonatokról, a 2 és 3 óra között induló személyvonatokat az indító állomásokról csak az óraigazítás megtörténte után, tehát vasárnap legkorábban hajnali 3 órakor indítják el.

Harminc évvel ezelõtt, 1980. április 6-án vezették be Magyarországon a nyári idõszámítást, de ezt az elsõ idõpontot kivéve minden év március utolsó vasárnapjának hajnalán jön el az óraátállítás ideje.

Az eredendõ okot, vagyis alternatív idõszámítás és az energiatakarékosság közötti összefüggést az utóbbi idõben egyre többen vitatják, a legújabb számítások kimutatták, hogy a fogyasztás átalakulása miatt már nem lehet ezzel a módszerrel energiát megtakarítani.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!