2024. április 24. Szerda, György.
 
Fél agyát adta a kislány az életéértForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2010-03-27 11:26:33
Fél aggyal is boldog életet él a 9 éves kis- lány, aki balerina szeretne lenni

Az orvosok csodálkozva állnak a 9 éves Cameron Mott életmentõ mûtéte utáni felépülésén. A kislányt 3 évesen támadta meg a Rasmussen-szindróma elnevezésû szörnyû kór, ami központi idegrendszer ismeretlen eredetû, súlyos, progresszív megbetegedése, s ami súlyos és makacs féloldali izomrángásokban jelentkezett. Az orvosoknak nem volt más választása, mielõtt a fél agyát felemésztette volna a betegség el kellett távolítaniuk a jobb agyféltekét.

A szülõk sokáig hezitáltak, a mûtét elõtt, keresve más lehetõségeket, ugyanis nem lehetett tudni, hogy a gyermek lebénul-e, tud-e majd beszélni, nem sérül-e valamilyen módon. Az orvosok legnagyobb megdöbbenésére azonban a kis Cameron a mûtét után négy héttel a saját lábán hagyta el a kórházat. Nemrég befejezte a gyógytornákat, s nemcsak hogy beszél, nevet, de már szaladgál és játszik. Külsõleg csupán egy pici sántítás utal a megpróbáltatásaira.

A kislány hihetetlen felépülését egy szívszorító riportban mutatta be az amerikai NBC csatorna, amibõl az is kiderült, a kislány álmokat, terveket szõ a jövõre. "Belarina szeretnék lenni, ha nagy leszek" - mondta a riportban. Mi pedig ámulhatunk, hogyan szorult egy ilyen pici lányba, ennyi kitartás és bátorság.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!