2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Már nem láthatták élve rab fiukatForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-03-29 10:32:17
Napokig kórházban feküdt, súlyos állapotban egy rab az egyik budapesti kórházban, de a börtön nem szólt a családnak, csak amikor már meghalt.

A férfi hétfõn lett rosszul, kórházba vitték, de a szülei hiába keresték egész héten, nem mondtak nekik semmit, csak a halálhírét közölték velük késõbb. Ráadásul a szülõk azt mondják, azóta sem láthatták még a fiuk holttestét sem.

„Anyu, nagyon rosszul vagyok, le kell feküdnöm, nagyon fáj a fejem, nincs jártányi erõm, majd hívlak!” - Ezt az üzenetet még hétfõn kapta fiától egy gyõri asszony. A férfi Budapesten, a Kozma utcai börtönben töltötte büntetését, kábítószerrel való visszaélés miatt ítélték el, amibõl még néhány hónap volt hátra. Az asszony azt mondja, folyamatosan tartották a kapcsolatot, ezért is furcsállta, hogy nem tud a fiáról semmit.

„Elköltözött” - ezzel az üzenettel jött vissza a börtönbõl a levél, amit az aggódó anya írt fiának. Az asszony elmondása szerint többször kért telefonon és e-mailben is tájékoztatást a fiáról, de senki nem mondott neki semmit. Majd pénteken délelõtt a börtönbõl felhívták, és közölték vele, hogy a fia meghalt. Kiderült: a 37 éves férfi még hétfõn lett rosszul, kedden pedig kórházba vitték. A családját minderrõl nem értesítették.

„Büntetésvégrehajtási intézetbõl vettük fel ezt a beteget kedden, az esti órákban, az állapota nagyon gyorsan romlott, és pénteken 9-kor hunyt el” – mondta Zacher Gábor, az Erzsébet Kórház toxikológusa.

A férfi anyjával már csak a fia halálhírét közölték.

„Megfosztottak attól, hogyha már meghalt, hogy elõtte elbúcsúzzak tõle, átsegítsem a haláltusán, fogjam a kezét, papot hívjak hozzá, felajánljam a szerveit” – mondta Sümegi Viola, az anya.

Az asszony azt mondja, ráadásul a holttestet sem láthatta, azóta sem. A Kozma utcai börtönben azt mondták, nem írja elõ törvény, hogy mikor kell a hozzátartozókat értesíteni, errõl mindig az adott intézmény dönt. A konkrét ügyrõl hétfõre ígértek tájékoztatást.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!