2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Elmaradhat a lomtalanítás száz településenForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2018-04-16 18:36:16
Címkék: Bihari hírek
Annyira leromlott a Zöld Híd B. I. G. G. Nonprofit Kft. gyűjtőautóinak állapota, hogy a társaság kénytelen ideiglenesen felfüggeszteni az általa ellátott településeken a lomtalanítást – tudta meg a Világgazdaság a cégtől. Gyenes Szilárd megbízott ügyvezető igazgatótól arról tájékoztatta a lapot, hogy a kft. már értesítette is az önkormányzatokat erről.

2017. január 1-jén 53 településsel 40 ezer háztartást csatolt a hulladékgazdálkodási rendszeréhez a Zöld Híd, de az erőforrásait csak részben tudta növelni, így most 99 településen dolgozik 43 gyűjtőautóval, ebből 13-at bérel.
A cég saját autói átlagosan 11 évesek, az állapotuk leromlott,

elhasználódásukat pedig gyorsította, hogy minden évben április 1-jétől november 31-ig sokszor napi 14-16 üzemórát dolgoztak, két műszakban – írtja a Világgazdaságnak Gyenes.

Az ilyen korú gyűjtőautók nagy része ilyen sok üzemórával éppen csak alkalmas a napi rendszerességű igénybevételre. Ráadásul a járművek felépítményeinek javítása speciális feladat, de alig van erre szakosodott és felkészült műhely. Tavaly a társaság mégis felújított nyolc autót, de további nyolc teljes és még négy részleges felújításra vár, ezek csökkentett kapacitással tudnak hulladékot gyűjteni, általában a gyűjtő- és tömörítőtér lemezfelületeinek hibája miatt.

A lomtalanításkor viszont éppen ezekre a berendezésekre van a legnagyobb szükség a begyűjtött tárgyak mérete, súlya és tömörsége miatt.

A már eleve korlátozással használt járművek végleges meghibásodása esetén tehát a rendszeres vegyeshulladék-gyűjtés kerülhet veszélybe.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!