2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Akkor is jó üzlet közmunkásokat alkalmazni, ha nem csinálnak semmitForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2018-04-17 21:29:01
Címkék: Bihari hírek
Nem szívesen mennek oda a közmunkások, ahol napi nyolc órát kell dolgozni.

Annyira nagy a munkaerőhiány, hogy már vannak települések, ahol közmunkás sincs elég – írja a Népszava. Ennek a pozitív oka az, hogy a versenyszféra egyre több dolgozót visz el. De nem csak emiatt van hiány: a közmunkások is inkább olyan településen regisztráltatják magukat, ahol kevesebbet kell dolgozni vagy könnyebb a munka.

A baranyai Kórós polgármestere például arról panaszkodott a lapnak: hiába építettek fel egy komoly mezőgazdasági programot, a faluból többen is más helyen jelentkeztek közmunkásnak. „A környéken mindenki tudja, melyek azok a községek, ahol a napi nyolc óra munkát komolyan veszik, s melyek, ahol lazábban értelmezik a közmunkát” – mondta Gotthár László.

Egy zempléni falu polgármestere pedig arról beszélt: zömmel a fideszes vezetésű falvak és kisvárosok bátran pályáznak olyan beruházásokra, amelyekhez közmunkások foglalkoztatását is megígérik, és elnagyolják a létszámkeretet. Lesz aztán, aki csak papíron dolgozik, csak aláírja a jelenléti ívet, viszont a település megkapja a hivatalos létszám után a fejenként 20 ezer forintos keretet.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!