2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Drágább lesz a családok és a nyugdíjasok buszos utazásaForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2018-04-17 22:21:46
Címkék: Bihari hírek
Többek között a veronai tragédiára hivatkozva a biztosítók drasztikusan emelik az autóbuszok kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási díját. Ezt a vállalkozások át fogják hárítani az utazókra - írja a Napi.hu az NiT Hungary fuvarozói érdekvédelmi szervezet jelzése alapján.

A szervezett kirándulások, a turistautak, a csoportos iskolai kirándulások, a belföldi utazások és a munkásszállítások is jelentősen drágulhatnak a biztosítási díjak emelkedése miatt, amelyet a biztosítók a balesetekkel indokolnak.

Négyszeres a díjak növekedése

A NiT Hungary tagságába tartozó buszos vállalkozások jelentős része átlagosan négyszeres (!) díjnövekedésről számolt be, de volt olyan eset is, hogy évi 200 ezerről 1,3 millió forintra nőtt a díj.
Jelentősen drágulnak az autóbuszok kötelező biztosításának díjai, az emelést a társaságok az utasokra háríthatjákForrás: MTI/Donka Ferenc

A szervezet szerint ilyen mértékű drágulást semmi sem indokol.
Az autóbuszos személyszállító vállalkozások jelentős része kisvállalkozás, alacsony tőkeerővel, ezért egyértelmű, hogy a biztosítótársaságok díjkövetelését a fogyasztókra kell, hogy hárítsák." 

Azaz a családokra, nyugdíjasokra, munkásemberekre, a belföldi úti célokra busszal utazókra- magyarázza Dittel Gábor a NiT Hungary ügyvezető főtitkára.

Az NiT Hungary elnökségi ülésére április 18-án meghívást kapott az Ipartestület Autóbusz Tanácsa, valamint a 12 díjat hirdetett biztosítótársaság, a Magyar Biztosítók Szövetsége és a felügyeletet ellátó Magyar Nemzeti Bank is.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!