2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Elmegy a pénz ételre és lakásra, alig tud félretenni a legtöbb fiatalForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2018-04-18 21:32:21
Címkék: Bihari hírek
A fiatalok nagy része a korábbinál többet költött 2017-ben és a jövőben is a kiadásaik növekedésével számolnak. A fiatalok fele azonban azt tervezi, hogy idén növeli a megtakarításait.

Egyre több pénzt kell a fiataloknak a mindennapi kiadásokra szánniuk  – derült ki a K&H ifjúsági indexéből. Élelmiszerekre a fiatalok 41 százaléka költött többet, mint egy évvel korábban. Ruházati termékekből 31 százalékuk vásárolt nagyobb értékben, műszaki cikkekre pedig 27 százaléknak ment el több pénze 2017-ben. Azt a 19-29 évesek 35 százaléka tudta megengedni magának, hogy szórakozásra is többet szánjon.

40 százalékuk úgy véli, hogy idén ruhákra költ majd többet, 39 százalékuk pedig az idei nyaralási büdzsé emelkedéséről beszélt. 37 százalékuk az élelmiszer-kiadások további bővülésével kalkulál, 34 százalék pedig úgy számol, hogy a lakhatás lesz még drágább.

2017-ben a válaszadók kevesebb, harmada, 30 százalék tudott többet megtakarítani, mint egy évvel korábban. 19 százalék kevesebbet tudott csak félretenni, ráadásul az érintettek közel negyede (23 százaléka) egyáltalán nem tudott spórolni. A dolgozó fiatalok között is csak 38 százalék tudta növelni megtakarításait tavaly.

A rendszeres fizetéssel rendelkező fiatalok fele érzékelte egyébként 2017-ben a saját nettó fizetése emelkedését. A nettó fizetés változását 43 százalékuk csak kisebb mértékűnek tartotta, 7 százalékuk azonban nagyobb növekedést észlelt.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!