2024. április 24. Szerda, György.
 
Drágulhatnak a buszos utak, ha nem lép közbe az államForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2018-04-18 21:53:27
Címkék: Bihari hírek
A kormány és a biztosításfelügyelet beavatkozását kérik az autóbuszos személyszállítók a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási díj drasztikus növekedése miatt – közölte a NiT Hungary (Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete) szerdán az MTI-vel.

A NiT Hungary azt írja, a közelmúlt buszbaleseteire hivatkozva a biztosítótársaságok átlagosan három-négyszeres díjat követelnek a buszos vállalkozásoktól, de akad olyan társaság is, amelyik 31 millió forintos éves díjjal szerződne. "A vállalkozások rendkívüli mértékben kiszolgáltatottak a biztosítói erőfölénnyel szemben, így a helyzet rendezésére a felügyeleti szervek és a kormány beavatkozását kérjük" - fogalmazott Dittel Gábor, a NiT Hungary főtitkára a közleményben.

Közölték, az autóbuszos személyszállító vállalkozások jelentős része alacsony tőkeerejű cég, az emelést csak úgy tudnák finanszírozni, ha azt a fogyasztókra hárítanák. A drasztikus biztosítási díjnövekedés miatt a hosszabb turistautak mellett a csoportos iskolai kirándulások, a belföldi utazások, a munkásszállítások is jelentősen drágulhatnak a szakmai testület szerint.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!