2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Gyorsabb bérnövekedés jöhet, hozzányúlnak az újraelosztáshozForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2018-04-18 22:00:06
Címkék: Bihari hírek
Keveset lehet tudni egyelőre a hamarosan megalakuló új Orbán-kormány terveiről, de szerdán a kormányközeli Magyar Időkben megjelent, hogy akár már májusban átfogó gazdaságstratégiai változtatásokról dönthetnek.

A javaslatokat az MNB-vel és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával közösen dolgozzák ki a cikk szerint, Parragh László kamaraelnök a lapnak azt mondta, mintegy kétezer vállalkozás mélyinterjús módszerrel felderített igényeit is figyelembe veszik.

A stratégiaváltás oka, hogy az ország már kilábalt a válságból, a gazdaság stabilizálódott, de új kihívások jelentek meg – mondta Parragh. Ezért a májusban megalakuló Országgyűlésnek javaslatot tesznek többek közt az újraelosztás mértékének átalakítására, a költségvetés egyensúlyának megtartása mellett.

Arra nem tért ki, hogy az újraelosztás növekedni, vagy csökkenni fog. A MKIK vezetője azt is megemlítette, hogy a jelenleginél is gyorsabb kereseti felzárkóztatásra van szükség, ezért akár felül is vizsgálhatják a 2016-ban kötött hatéves bérmegállapodást.

Emellett a tervek szerint jöhetnek a digitális alapú fejlesztési stratégiák, és a munkaerő- illetve szakemberhiány kezelése a képzésre, élethosszig tartó tanulásra fektetett nagyobb hangsúllyal.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!