2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Legyen óvatos a részletekkel, ha családi járulékkedvezményt szeretneForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2018-04-20 16:43:58
Címkék: Bihari hírek
A családi adókedvezményhez képest más szabályok irányadók a családi járulékkedvezmény érvényesítésekor. Az Adózóna összegyűjtötte azokat a fontosabb előírásokat, amelyekre figyelemmel kell lenni.

Az első jelentős különbség a családi adókedvezményhez képest az: a járulékokból a biztosított érvényesíthet családi kedvezményt. Azaz a biztosítottnak nem minősülő, például a kiegészítő tevékenységet folytató személy – annak ellenére, hogy a felvett jövedelme után fizeti a nyugdíjjárulékot – ezzel a kedvezménnyel nem élhet.

A családi járulékkedvezményt akkor lehet igénybe venni, ha az adótörvény alapján a jogosult a családi adókedvezményt már igénybe vette, azonban még további kedvezménnyel élhet. A kedvezmény elsőként a 4 százalék természetbeni egészségbiztosítási járulékra vehető igénybe, majd ha van még érvényesíthető kedvezmény, akkor ezt követően a 3 százalék pénzbeli egészségbiztosítási járulékot lehet csökkenteni vele.

Fontos azt is tudni, hogy az egyéni és társas vállalkozó csak az után a jövedelme után élhet járulékkedvezménnyel, amelynél személyi jövedelemadót is befizettek. A szabályozás további részleteiről bővebben az Adózónán olvashatnak.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!