2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Kötelezõ nélkül az utakonForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-03-29 15:01:58
Tudta, hogy Magyarországon számos gépjármûnek nincs érvényes kötelezõ felelõsségbiztosítása? Mi történik, ha egy ilyen jármûvel ütközik? Ki téríti meg a kárát?

Önnek is megsérült a felnije egy kátyúban? Nem tudja, hogy érvényesítheti a javítási költséget?
Leadta javítani a gépkocsiját, ám az nem szakszerûen történt meg, vagy épp túlszámlázott a szakszerviz? Szeretné érvényesíteni ebbõl eredõ igényeit?

Ezek az esetek sajnos mindenkivel megeshetnek, igazunkat azonban sok esetben nehéz bizonyítani. Megfelelõ jogi ismeretek és tapasztalat nélkül szinte lehetetlen érdekeinket érvényesíteni, egy esetlegesen elhúzódó jogi procedúra ráadásul súlyos anyagi terhet jelent.

Az UNIQA Biztosító ezen a téren is szeretné támogatni ügyfeleit, ezért jogvédelmi biztosítással bõvítette termékpalettáját.

Miért van szükség jogvédelemre?

„A tapasztalat azt mutatja, hogy az emberek ritkán érvényesítik jogaikat, tájékozatlanok, félnek az akár évekig tartó bírósági procedúrától, az ellenfél erõs jogi hátterérõl, vagy csak egyszerûen túl magasnak tartják az anyagi kockázatot és az eljárási költségeket” – világított rá a jogvédelem szükségességére Ertl Pál, az UNIQA Biztosító igazgatósági tagja a termék bevezetése alkalmából tartott sajtótájékoztatón.

A jogvédelem Nyugat-Európa egyik legelterjedtebb biztosítási módozata, Németországban például a háztartások több mint fele rendelkezik valamilyen szintû jogi védelemmel. Ausztriában csak az UNIQA Biztosító anyavállalata 400 ezer jogvédelmi szerzõdést kezel. Magyarország még jóval elmarad nyugati szomszédaitól, a háztartásoknak mindössze 1,5 százaléka biztosított.

A jogvédelem célja az ügyfelek jogos érdekeinek megóvása és képviselete perben és peren kívül minden olyan területen, amelyre az adott szerzõdés vonatkozik. A jogvédelmi biztosítás az érintett területet kiválóan ismerõ szakemberek és jogászok bevonásával támogatja a biztosítottakat a jogi érdekérvényesítés folyamatában, és a biztosító viseli a megállapodás szerinti összegig annak költségeit.

Mit térít az UNIQA jogvédelmi szolgáltatása?
• Az ügyvédi költségeket és díjakat;
• a bírósági és egyéb eljárási illetékeket;
• a szakértõi költségeket;
• a tanúk és tolmácsok költségeit;
• az utazási költségeket;
• a végrehajtási költségeket;
• az ellenoldal költségeit, amennyiben a biztosítottat ezek megtérítésére jogerõsen kötelezik.
• Megelõlegezi a biztosítási összegen felül az óvadékot, biztosítékot (maximum 6 hónap idõtartamra, kamatmentesen).
• Jogvédelmi tanácsadás.

A költségek térítése nem minden! A jogvédelmi tanácsadás keretében ügyfeleink telefonon a nap 24 órájában elérheti jogász kollégáinkat, akik azonnali jogi tanácsadással állnak rendelkezésükre.

Az UNIQA jogvédelmi biztosítása három módozatban köthetõ: családi, jármû tulajdonosi, és ingatlan tulajdonosi csomagból választhatnak az ügyfelek. Hamarosan elérhetõ lesz a vadászok számára kidolgozott speciális jogvédelmi termék is.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!