2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Használt lakásokra megy a legtöbb hitelForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2018-04-24 20:51:22
Címkék: Bihari hírek
A 2018 első két hónapjában folyósított, 109,1 milliárd forint lakáshitelből 79,3 milliárdot használt ingatlan megvételére fordítottak a háztartások, ez 72,7 százaléka az összes hitelnek, írja a keddi Világgazdaság. Ezzel szemben újlakás-vásárlásra már csak 9,7 milliárd forintnyi kölcsönt használt fel a lakosság.

Figyelemre méltó emellett, hogy lakásfelújításra, korszerűsítésre mindössze 3,5 milliárd forintnyi lakáshitelt vettek fel az első két hónapban szerződést kötő lakossági ügyfelek, ami az összes lakáskölcsönnek mindössze 3,2 százaléka - elemzi a lap a Magyar Nemzeti Bank (MNB) friss statisztikáit.

Ez utóbbiak kis súlya nem meglepő, a felújítást és korszerűsítést ugyanis sok esetben nem lakáscélú hitelből, hanem egyéb konstrukciók - például személyi kölcsön, szabad felhasználású jelzáloghitel - segítségével oldják meg a lakossági ügyfelek.

Az MNB adatai szerint a február végéig számított egy év alatt látványosan emelkedett az éven túli kamatperiódus mellett kihelyezett lakáshitelek aránya az új szerződéseken belül.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!