2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Gyásznap MoszkvábanForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-03-30 09:21:17
Gyásznapot tartanak Moszkvában a hétfõi metrótámadás áldozatainak tiszteletére. Két robbantásban, amelyet a reggeli csúcsforgalomban öngyilkos merénylõk követtek el, 38-an vesztették életüket és több mint 60-an sérültek meg.

Az orosz elnök - miután virágokat helyezett el az elsõ merénylet helyszínén, a Lubljanka metróállomáson - megígérte, hogy a felelõsöket megtalálják és elpusztítják. A hatóságok észak-kaukázusi területekrõl származó muzulmán terroristákat vádolnak a támadással. A moszkvai városvezetés az áldozatok családjainak egyébként 1-1 millió rubelt, átszámolva körülbelül 6,5 millió forintos segélyt ad majd.

Külföldi szál a támadásban?

Nem zárható ki külföldi érintettség a hétfõi kettõs moszkvai terrortámadásban - közölte hétfõn az orosz külügyminiszter az Interfax orosz hírügynökség jelentése szerint. Szergej Lavrov azt mondta a G8-as országok külügyi vezetõinek kanadai tanácskozása elõtt újságíróknak, hogy az orosz kormány semmilyen lehetõséget nem zár ki.

„Jól tudjuk, hogy a terroristák nagyon aktívak a határvidéken, Afganisztán és Pakisztán között. Tudjuk, hogy számos olyan támadást is ott készítenek elõ, amelyet nem Afganisztánban, hanem más országokban hajtanak végre. Idõnként ezek a terroristák egészen az orosz Kaukázusig, sõt messze azon túlra is eljutnak” - közölte Lavrov.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!