2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Tömegsírba dobták az éhenhalt állatokatForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-03-30 12:26:15
Állatok tömegsírját találták meg egy északkelet-kínai állatkertben - közölte kedden a kínai média. Az Új Kína hírügynökség jelentése szerint az állatok betegség vagy éhezés miatt pusztultak el.

Az AFP francia hírügynökség szerint az eset ismét rávilágít arra, amit állatvédõk régóta hangoztatnak: az ázsiai ország vadasparkjaiban, állatkertjeiben áldatlan állapotok uralkodnak.

Harbin városának állatkertjében nem sokkal azután találták meg a tömegsírt, hogy egy másik északkelet-kínai park, a shenjangi állatkert ellen vizsgálat indult, mert több tucat állat pusztult éhen, és a népi gyógyászatban mutatkozó kereslet miatt feldolgozták õket.

Az Új Kína szerint a harbini állatkertben egy három méter mély sírban oroszlánok, tigrisek, leopárdok csontjait találták meg. A feltevés szerint az elpusztult állatokat elõször elégették az állatkert dolgozói a gödörben, majd betemették a csontokat földdel. Pontos számok egyelõre nincsenek, de eddig 30-40 csontvázat találtak.

Az esetre úgy derült fény, hogy az állatkert több dolgozója fecsegni kezdett arról, hogy mi folyik parkban. Állítólag az éhenhalt állatok közt különlegességnek számító fehér oroszlánok és fehér tigrisek is voltak. Az Új Kína megszólaltatta az állatok élelmezésért felelõs osztályvezetõ helyettesét, aki azt mondta, hogy a vezetõség 2007-ben takarékossági intézkedéseket rendelt el. Így történhetett meg, hogy a nagymacskák a szokásos adag marha- és bárányhús helyett csirkét és csirkecsontokat kaptak. Amikor a vezetõség látta, hogy haldokolnak az állatok, visszaálltak a régi étkezésre, de már késõ volt.

Az állatkert szóvivõje tagadta, hogy az állatok éhen haltak, azt állította, hogy végelgyengülésben, illetve öregkori betegségben pusztultak el. Kína több mint 200, engedélyezett állatkertje közül csak a kiemelt, pekingi és sanghaji parkok kapnak állami támogatást.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!