2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Gulyás Gergely: a kormány tovább emelné a minimálbértForrás: vg.hu
Utolsó módosítás: 2018-05-08 22:56:32
Címkék: Bihari hírek
A Miniszterelnökséget vezető miniszteri poszt várományosa elmondta álláspontját a GDP növekedésével, a minimálbér további emelésével és az euróövezethez való csatlakozással kapcsolatban a Reuters hírügynökségnek adott interjúban.

A leendő miniszter elmondta: további kormányzati intézkedések szükségesek, hogy a gazdaság növekedési üteme a GDP 4 százaléka fölött legyen az elkövetkező években – írja a Reuters.

Rámutatott, hogy a kormány szándéka az, hogy a növekedés széles alapokon nyugodjon, az agráriumtól az iparon, a gépgyártáson át az építőiparig bezárólag. Konkrét lépéseket nem nevezett meg.
Gulyás Gergely arra is kitért, hogy a kormány a minimálbér további emelését tervezi.

A Miniszterelnökséget vezető miniszteri poszt várományosa szerint a béremelkedés és a gazdasági növekedés gyorsabb felzárkózást tehet lehetővé a nyugati életszínvonalhoz, személyes véleménye ugyanakkor az, hogy Magyarország a következő négy évben valószínűleg nem fogja bevezetni az eurót.


Jelenleg egyetértés van a közgazdászok körében arról, hogy akkor kell csatlakoznunk az eurózónához, ha elérjük az uniós átlagos életszínvonal 80-90 százalékát – hangsúlyozta Gulyás Gergely, hozzátéve, hogy ez az érték jelenleg 69 százalék.

A politikus az EU 2021-2027 közötti keretköltségvetéséről szóló tárgyalásokról is beszélt, és világossá tette, hogy Magyarország nem a vétó szándékával áll az egyeztetésekhez.


Mi azok közé tartozunk, akik racionálisan közelítenek az EU második legnagyobb gazdaságának távozásához – utalt a leendő miniszter arra, hogy az Egyesült Királyság kilép az Európai Unióból.

„A mi tárgyalási álláspontunk az, hogy nyitottak vagyunk az értelmes javaslatokra” – zárul a Reuters által kedd reggel megjelentett cikk.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!