2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Mire számíthatnak az ügyfelek és a dolgozók, miután a Vodafone felvásárolta a magyar UPC-t?Forrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2018-05-09 15:25:11
Címkék: Bihari hírek
Nemzetközi szinten kap nagy riválist a Deutsche Telekom, de a magyar piacon is változásokat hozhat, hogy a Vodafone felvásárolja a UPC tulajdonosát.

Évek óta tárgyalt már egymással a Vodafone és a Liberty Global, mielőtt bejelentették a 18,4 milliárd eurós üzletüket. Ezért a hatalmas összegért a Vodafone-hoz kerülnek a Libert Global német és közép-európai leányvállalatai, közöttük a UPC Magyarország is. Ahhoz, hogy megvalósuljon a vásárlás, a versenyhatóságok jóváhagyását kell még megvárni, így várhatóan 2019 közepén zárulhat le az ügylet.

A Vodafone úgy kommentálta a hírt: a megállapodással felgyorsul a konvergens vezetékes, mobil és televíziós szolgáltatásokhoz való hozzáférés. Mint írták, a terv az, hogy a Liberty Global (nálunk a UPC) vezetékes szélessávú, telefonos és tévés szolgáltatásait értékesítsék a Vodafone meglévő előfizetőnek is.

A nemzetközi piacokon a Vodafone célja egyértelmű: európai szinten felvenni a versenyt a Deutsche Telekommal. A jövőben mindkét cégnek jelentős infrastruktúrája lesz a mobil- és a vezetések internet, a tévészolgáltatás és a vezetékes telefonok piacán is. Hasonló lehet a helyzet Magyarországon is, ahol a távközlési piacvezető egyértelműen a Telekom, de most megerősödhet a Vodafone is. A cégnek a felvásárlás után a magyar mobilszolgáltatásban 25, a vezetések szélessávban 24, a tévészolgáltatában pedig 19 százalékos lesz a piaci részesedése.

Ami pedig a UPC alkalmazottjait illeti: a Vodafone arról írt, hogy számít a UPC Magyarország vezetőire és dolgozóira is, hiszen a felvásárlás után is szükség lesz olyanokra, akik a kábel, vezetékes és televíziós szolgáltatásokhoz értenek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!